Top 8 Voordelen van kickboksen voor vrouwen in Den Haag

Kickboksen in Den Haag is de perfecte workout voor vrouwen die een uitdaging zoeken voor lichaam én geest. Vrouwen die kickboksen zien niet alleen fysieke resultaten, ze ervaren ook mentale voordelen die hen helpen diverse uitdagingen aan te gaan die het leven op hun pad brengt. 

Van zelfverdediging tot meer zelfvertrouwen, er zijn verschillende redenen waarom vrouwen kickboksen in Den Haag omarmen als hun go-to-workout.

De 8 voordelen van kickboksen voor vrouwen

1. Vergroot het zelfvertrouwen

Lichaamsbeweging in het algemeen helpt vrouwen helpen meer in zichzelf te geloven. Vrouwen die regelmatig sporten, ervaren dat ze meer kunnen dan ze denken,  zitten beter in hun vel en hebben meer zelfvertrouwen. 

Kickboksen gaat een stap verder door naast het zelfvertrouwen ook het gevoel van empowerment van vrouwen te vergroten. Het overwinnen van een fysieke uitdaging versterkt de mentale weerbaarheid, wat een groot voordeel is van kickboksen voor vrouwen. 

2. Leer jezelf verdedigen

Jezelf leren verdedigen is een ander belangrijk aspect van kickboksen voor vrouwen.  

Kickboksen in Den Haag leert vrouwen waardevolle zelfverdedigingstechnieken die ze kunnen gebruiken als ze zich ooit in een lastige situatie bevinden. Weten hoe je snel en effectief kan reageren op een fysieke dreiging geeft je zelfvertrouwen. Vrouwen die zelfvertrouwen uitstralen worden minder vaak lastig gevallen. Een belangrijke reden waarom kickboksen voor vrouwen zo populair wordt. 

3. Afvallen en vet verbranden

Het is moeilijk om een ​​workout te vinden die zoveel spieren traint, als kickboksen. Het is een training voor het hele lichaam waarbij het bovenlichaam, het onderlichaam en de core worden gebruikt.

Naast intensieve routines met schoppen en stoten, omvat kickbokstraining technieken, core oefeningen en circuittraining. Het is de ideale alles-in-een-workout voor vrouwen die fit en strak willen worden zonder uren in een fitness school door te brengen.

Deelnemers verliezen vaak tussen de 700 en 900 calorieën per trainingssessie, en het is niet ongebruikelijk dat mensen in hun eerste trainingsmaand een aantal kilo afvallen. 

Ik wil een proefles

4. Verbeter je cardio en conditie

Kickboksen voor vrouwen is een effectieve cardiotraining die de longfunctie en de gezondheid van het hart kan verbeterd. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die drie keer per week een uur lang aan kickboksen deelnamen, hun maximale zuurstofopname verhogen (ook bekend als VO2max).

De VO2max meet de hoeveelheid zuurstof die een persoon kan gebruiken tijdens fysieke activiteit. Hoe hoger het is, hoe efficiënter het lichaam zuurstof gebruikt en hoe beter je conditie dus is.

Team Moody gebruikt stootkussen, diverse gewichten en elastieken voor de kracht en cardio training, waardoor vrouwen hun buikspieren, benen en armen kunnen versterken.  

5. Vermindert stress, angst en depressieve gevoelens

Er is geen betere manier om een ​​zware dag van je af te schudden dan met een work-out. Kickboksen voor vrouwen stelt vrouwen in staat hun stress te kanaliseren en in te zetten als energieboost voor de workout. Vrouwen kunnen metaforisch hun energie, boosheid of somberheid wegslaan. Als beloning krijgt hun lichaam endorfines waardoor ze zich ALTIJD beter voelen na de training. 

Kickboksen voor vrouwen helpt ook om beter te slapen. Voldoende slaap ’s nachts is essentieel voor het bestrijden van stress en angst en depressie.

6. Maak nieuwe vrienden!  

Een bijkomend voordeel van kickboksen voor vrouwen is dat je mensen die dezelfde doelen, normen en waarden ontmoet. Bij kickboksen train je immers vaak met iemand samen en diegene zal  je aanmoedigen en helpen daar waar nodig. Deze vriendschappen kunnen je helpen gemotiveerd te blijven.

7. Iedereen kan leren kickboksen!

Vrouwen die nog nooit hebben gekickbokst, leren bij Team Moody kickboksen.
Onder begeleiding van de gemotiveerde trainers kunnen alle technieken en oefeningen op eigen tempo aangeleerd worden. 

8. Geen conditie? Geen probleem!

 Beginners krijgen les van een aparte trainer. Los van de gevorderde groep vrouwen die kickboksen. Zo kan de kickbokstraining worden aangepast aan de conditie van de vrouw en zal de volledige training gevolgd kunnen worden. 

Wat maakt Team Moody uniek?

Veilig en vriendelijk

Team Moody is de perfecte plek voor vrouwen die op een veilige manier willen leren kickboksen. Er zijn geen mannelijke kickboksers aanwezig behalve de trainer zelf. Het zijn beginners vriendelijke lessen met als doel vrouwen kennis laten maken met de sport. Deze lessen nemen geleidelijk toe in intensiteit, waardoor deelnemers de kans krijgen om de grondbeginselen van kickboksen te leren voordat ze naar het volgende niveau gaan. 

Persoonlijke begeleiding voor beginners.

Team Moody is de énige gym waar je 1 op 1 wordt begeleid tijdens de les.

Er is op maandag en dinsdag altijd een aparte coach aanwezig voor beginners. Je hoeft dus niet met gevorderde kickboksers te trainen. Op deze manier leren je sneller kickboksen en kun je binnen enkele lessen met de groep meedoen, met een partner die bij jou past qua kennis en conditie.

Probeer Kickboksen voor Vrouwen bij Team Moody

De enige manier om al deze voordelen te ervaren, is door persoonlijk een kickboksles te proberen. Team Moody biedt een gratis les aan voor iedereen die een keer wil proberen te kickboksen. Deze les is toegankelijk voor iedereen die 18 jaar en ouder is. Doe mee en ervaar deze geweldige kickboksworkout voor lichaam en geest. Schrijf je vandaag nog in voor een gratis les.

We gebruiken deze cookies om de website goed te laten functioneren. Als je op onze website blijft, gaan we er vanuit dat je dit prima vindt.